Ahjuküülik juurviljadega koores

0
3441

Sai taaskord katse-eksitus meetodil üks õhtusöök valmistatud. Ja oi kui maitsev ning mahlane see tuli.

Vaja läheb

  • 1 küüliku lihakeha (ca 1,8-2 kg)
  • pool kapsapead
  • 7-8 porgandit (teisi juurvilju  nagu kaalikas, pastinaak, kõrvits,  jms)
  • 3-4 tomatit
  • soola
  • pipart
  • vett
  • 400 ml kohvikoort (võid panna ka 35% koore) Koore kogus oleneb ahjupoti suurusest (kui on ca 6 l pott, siis läheb koort ka oluliselt rohkem)

Valmistamine

Maitsesta küüliku lihakeha soola ning pipraga. Aseta rinnakusse erinevad juurviljad, soovi korral sulge rinnak puidust köögitikkudega (mina jätsin lahti). Keera lihakeha kerra ning aseta ahjuvormi, siis paiguta ülejäänud juurikad ümber lihakeha. Maitsesta veel veidi soola ning pipraga. Lisa pooles ulatuses vesi. Sulge ahjupott kaanega ning 200 C juurde ahju 2 tunniks  ja 15 minutiks. (Ahjus kuluv aeg oleneb küüliku suurusest , juurviljade kogusest ja ahjupoti suurusest). Minul on siinkohal kasutatud ca 1,8 kg küülikukeha, 1/2 kapsapead, 7 porgandit, 3 tomatit ja 400 ml koort. Kasutusel tavaline keskmine kaanega klaasist ahjupott.

Tõsta ahjupott korraks ahjust välja, eemalda sinna tekkinud puljong, niipalju kui võimalik väikese kulbi või supilusikaga. Lisa puljongi asemele koor ning sektoriteks lõigatud tomatid. Kaas peale ning ahju tagasi ca 30-40 minutiks. Seniks kuni koor hakkab paksenema ning tomatid muudavad oma värvi ja näitavad välja läbiküpsemist.

Head nautimist!

JAGA
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here