Ahjutomatid mozzarellaga

0
3558

Vahest tahame me kõik õhtust snäkki. Nii tuli täna õhtul ka mul isu snäki järgi. Kuna kapis oli ootamas üks ports mozzarellat, siis tuli sellest midagi teha ja otsustasin teha ahjutomateid. Jäin lõpptulemusega väga rahule, maitse on taevalik ja midagi uut siin ka ei ole. Nagu ikka uus hea on unustatud vana, on mul õigus.

Meeldetuletuseks siis, mida selleks vaja läheb.

Kogus kuuele inimesele

  • 6 suuremat tomatit
  • 12 mozzarella paksemat viilu või -kirssi
  • soola
  • basiilikut
  • 3 suurt küüslaugu küünt
  • võid

Valmistamine

Pese ja poolita tomatid, maitsesta need vähese soola ning värske või kuivatatud basiilikuga. Pressi igale tomativiilule pool küüslaugu küünt. Aseta peale mozzarella kirss või paksem viil.  Pane tomatid ahjuvormi, millele oled lisanud veidi võid, et tomatid mõnusalt küpseksid ja kõrbema ei läheks. Pane ahju 180  juurde kuni tomatid on värvi muutnud ja juust sulanud ca 15 min.

Juurde lisasin kodujuustu. Mõnus, kerge ning tervislik snäkk õhtuseks ajaks või hommikusöögiks.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here