Ahjutšilli

1
2885

Mu vanem piiga on mitu päeva peale käinud, et ma teeksin tšillit. Kuid traditsionaalset Chilli Con Carne´t ma ei teinud. Kuna oad ei ole eriti soovitavad. Isegi kui neid oleks täna siia sisse pannud, ei oleks ka midagi juhtunud, väga harva ju ikka võib ja kui tihti ikka tšillit teen. Paaril-kolmel korral aastas. Sellegipoolest tahtsin teha uutmoodi ja vaadata, mis siis välja tuleb. Taaskord üks katse-eksitusmeetodil retsept.

Ahjutšilli

  • ca 1,5 kg hakkliha (minul küüliku oma)
  • võid
  • 12 suurt tomatit (või tomatipasta, konservtomateid omas mahlas)
  • 4 suurt küüslaugu küünt
  • punet
  • 1 suur kollane paprika
  • soola
  • 1-2 tšillikauna või seemnetega tšillisegu (olenevalt kui krehvitst soovid)
  • pipart
  • 3 suurt tomatit
  • 200 g riivitud juustu
  • 1 brokkoli
  • 1 lillkapsas
  • 300 g beebiporgandeid
  • 300 g rohelisi herneid
  • 200 g türgi rohelisi ube
  • võid

Valmistamine

Kui kasutad tšillikauna, siis eemalda seemned ning tükelda tšilli pisikesteks kuubikuteks. Pruunista potis vähese või ja oliivõliga hakkliha. Lisa soola, pipart, tšillit. Pruunista läbi. Lisa beebiporgandid, lillkapsas ja brokkoli ja viimaks rohelised herned. Pane tomatid keeva vette ja lase neil seal minut paar olla, võta välja ja eemalda nahk, pane tomatid blenderisse (kui kasutad konservtomateid, siis need kurna ning aseta blenderisse) koos küüslaugu küünte, pune ja maitsesta segu soola ning pipraga. Püreesta ja lisa saadud segu hakkliha-juurvilja segule. Kui kasutad tomatipastat, siis lisa see hakklihale. Lase keema tõusta. Saadud segu kurna, kui on liiga palju vedelikku tekkinud ning vala ahjuvormi, lõika tomatitest kettad ning aseta lihasegule. Lõika kettad ka paprikast ning aseta need tomatitele. Soovitav oleks kasutada kollast paprikat, siis jääb valmis toit värviküllasem (kuna mul oli kapis ainult punast, siis kasutasin seda). Kõige peale riputa riivjuustu ja 200 C juurde ahju ca 40-45 minutiks, kuni juust on sulanud ja tomatid ning paprikad läbi küpsenud.

Serveerisin tšillit kodujuustu-hapukoore salatiga, et saada kõrvale selline mõnus koorene amps lisaks.

Tütar jäi lõpptulemusega väga rahule ja tuleb välja, et selline ahjutšilli jääb meile menüüsse. Teavitas, et see on nüüd tema lemmiksöök. Enamasti tasuvad katse-eksitusmeetodil tehtud söögid end ära. Siinkohal nõustun tütrega, sest lõpptulemuseks on tõesti super maitseelamus.

Mõnusat maitseelamust!

JAGA
Eelmine artikkelBanaani pannkoogid
Järgmine artikkelLinaseemne-kookossai
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here