Marjakook mandlitega

0
5844

Mõni aeg tagasi tuli nii endal kui ka lastel magusaisu, tuulasin veidi sügavkülmas ringi. Sealt leidsin külmutatud marju (vahet ei ole, millised seal parasjagu peidus on). Leidsin sealt veel kodukootud kohupiima. Kohupiima sulatasin eelmisel õhtul külmikus ülesse ja järgmisel päeval läks koogiteoks, mis sündis taaskord katse-eksitusmeetodil, nagu kõik viimase aja söögid.

Marja mandlikook kohupiimaga

Marja mandlikook kohupiimaga

  • külmutatud marjad ca 600-700 g
  • kohupiim ca 1 kg
  • muna 3 tk
  • (kodune) vaniljeessents 6+3 sl (soovi korral)
  • mesi või kookosõiesuhkur vastavalt soovile ja kogus oleneb sellest, kui magusamaias ollakse.
  • kartulitärklis 2 sl
  • mandlilaastud 150 g

Marjade kogus oleneb sellest, kui paksu ja mahlast aluskihti saada tahetakse. Valada külmutatud marjad 34 x 24 cm küpsetusvormile ja lase neil ca 10 min sulada. Valada marjadele 6 sl (kodust) vaniljeessentsi (kui vaniljemaitset ei armasta, siis selle võib välja jätta). Nüüd niristada marjadele mesi või raputada neile kookosõiesuhkur ja segada marjad kergelt läbi, et kõik saaksid kaetud. Viimaks raputada marjadele 2 sl kartulitärklist ja segada veelkord õrnalt läbi. See pisikene kogus tärklist seob kuumutamisel väljaimbuvad marjamahlad ja jätab põhja mõnusalt tummiseks. (Ja vahest harva võib kartulitärklist kasutada küll).

Segada kohupiim 3 sl (koduse) vaniljeessentsi ja 3 lahtilöödud muna ja niristatud mee või kookosõiesuhkruga korralikult läbi ja valada saadud segu ühtlaselt marjadele. Ahju 200 C juurde ca 30-45 minutiks (olenevalt ahjust). Kui kohupiim hakkab peaaegu valmis saama ning pealt kergelt kuldseks tõmbuma, lisada peale meega segatud mandlilaastud ning valada kohupiimale ja lasta veel 5-10 min ahjus olla, kuni mandlid pealt kergelt kuldseks muutuvad.

Enne serveerimist lasta jahtuda, kui kuumalt süüa, siis kipub kook ära lagunema ja ei jää tükki.

Mõnusat nautimist!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here