Lihtsamad suvejäätised

2
29753

Kuna suvi on meid kindlalt vallutanud, siis nüüd on ka jäätisemüüjatel hetkel pidu. Samas ssaab ka ise kodus teha maitsvaid jäätiseid ja mis veel parem, selleks ei pea jäätisemasinaga mässama ega midagi kuumutama ja jahutama. Aga eks igal heal asjal ole ka negatiivne külg, sest sellisel viisil  jäätiseid tehes, saad nad kätte alles 6+ tunni pärast, seega oleks targem need eelmisel õhtul valmis teha, et kui kuum päev piinab, oleks jahutus koheselt võtta.

Legendaarne laim

Legendaarne lime
Legendaarne laim
  •  800 ml mahetoodangu kookospähkli piima või täispiima
  • 1 laimimahl ja koor
  • 3 sl mett
  • näpuotsaga soola
  • 250 ml hakitud (makadaamia) pähkleid

Juhend

Sega omavahel blenderis või köögikombainis kokku kookospiim / piim laimimahla, koore ning meega, vaata et segu tuleks ühtlane.

Vala saadud segu jäätisevormidesse või jogurtitopsidesse ning külmutada 6+ tundi.

Enne serveerimist, eemalda vormid ning rulli soovi korral jäätiseid hakitud pähklites, nii saad jäätistele peale mõnusa ja krõmpsu katte.

Virsiku-lavendlinauding

Virsiku ja lavendli
Virsiku ja lavendli
  •  10 virsikut
  • 2 sl mett (vajadusel ka rohkem, kui virsikud ei ole väga  magusad)
  • 4 värsket lavendlioksa

Juhend

Pese ning eemaldada virsikutest kivid, aseta virsikupoolikud koos meega blenderisse või köögikombaini ja purusta virsikud mõnusaks ühtlaseks mehuks.

Lisa virsiku-mee segule värsketelt lavendlivartelt ainult lehed, sega segu lusikaga korralikult läbi.  Lavendlilehed annavad jäätisele mõnusa “lillelise” maitsenüansi.

Vala saadud mass jäätisevormidesse või jogurtitopsidesse ja aseta 6 + tunniks külma.

Banaani colada

Banaani Colada
Banaani colada
  •  4-5 banaani
  • 800 ml mahetoodangu kookospiima
  • 1/2 tl puhast vanilje ekstrakti
  • 1/2 tl meresoola
  • 250 ml vähemalt 70% kakaosisaldusega küpsetusšokolaadi  või šokolaadinööpe
  • 125 ml kookoshelbeid

Juhend

Rösti kookoshelbed kuival pannil ca 5 min. Purusta banaanid koos kookospiima, vaniljeekstrakti, meresoolaga blenderis või köögikombainis. Sega seni, kuni segu muutub mõnusaks ühtlaseks massiks.

Vala saadud segu jäätisevormidesse või jogurtitopsidesse, raputa peale kookoshelbed ja asetada jäätised ca  6+ tunniks sügavkülma.

Enne serveerimist, sulata šokolaad vesivannil, võta jäätised vormist välja ning kasta 1/2 – 3/4 osas šokolaadi sisse ja asetada tagasi sügavkülma umbes 5 minutiks ja siis lase hea maitsta.

Maasikakoogi nauding

Maasikakoogi
Maasikakoogi
  •  1500 ml värskeid või külmutatud maasikaid
  • 750 ml mahedat täispiimast valmistatud puhast vaniljejogurtit (või osta / valmista ise maitsestamata jogurt, lisa sisse mett ja vaniljet)
  • 250 ml purustatud (makadaamia) pähkleid

Juhend

Purusta maasikad kas blenderis või köögikombainis. Blenderis saad ühtlasema ning kreemisema segu, kombain jätab maasikasegu tükiliseks, aga kui sulle meeldibki jäätis, millel on tükid sees, siis kombain sobib suurepäraselt. Vala jogurt ja maasikasegu kihtidena jäätisevormidesse või jogurtitopsidesse ja külmuta 6+ tundi.

Enne serveerimist eemaldada vormid ning rulli soovi korral jäätiseid pähklisegus.

Kummastav kurgi-mündi jahutus

Kurgi ja mündi
Kurgi ja mündi
  •  4 kurki
  • 1-2 vart värsket piparmünti
  • 1 korralik pigistust värsket laimimahla
  • 3 sl mett

Juhend

Aseta kurgijupid blenderisse või köögikombaini ning püreeri need ühtlaseks seguks. Kui blenderit ei ole, siis kasuta kombaini ning hiljem saumikserit, saad sama tulemuse, mis blenderit kasutades. Kurna saadud segu läbi sõela. Haki 6-8 mündilehte ja blenderda veelkord läbi, et lehed saaksid korralikult purustatud ning seguneksid paremini jäätisega ning annaksid paremini oma maitse välja.

Pigista üks korralik ports laimimahla ja lisa mesi. Blenderda veelkord korralikult kogu mass läbi, et mesi seguneks. Aseta igasse jäätisevormi soovi korral üks terve mündileht ningvala saadud segu vormidesse.

Külmutada 6+ tundi.

Sidrunibesee

Selle jäätise valmistamine nõuab  natukene rohkem aega ning tahtmist, siin on vaja segu veidi kuumutada ning jahutada, aga lõpptulemus on seda kõike väärt.

Sidrunibesee
Sidrunibesee
  •  6 muna (värsked kodumunad on kõige paremad)
  • 250 ml kookosõie suhkrut
  • 175 ml mahetoodangu värsket sidrunimahla
  • 1 sl mahetoodangu sidruni riivitud koort
  • 8 sl võid (mahe)
  • 125 ml vahukoort (mahe)
  • 62,5 ml kookosõie suhkrut

Juhend

Klaaskausis ning vesivannil vahusta munad koos 250 ml kookossuhkur ja sidrunimahlaga. Sega saadud segu pidevalt kuni temperatuur tõuseb 71 C-ni. Nüüdseks peaks saadud segu olema parajalt paks. Eemaldada pliidilt ja segada sisse sidrunikoor ning või. Jahuta segu toatemperatuurile.

Vahustada eraldi koor koos suhkruga kuni saad mõnusa vahustatud kooremassi. Nüüd aseta jäätisevormidesse kihiti vahukoor ja sidruni-munamass ning asetada jäätised 6+ tunniks sügavkülma.

Koorekommi

Koorekommi
Koorekommi
  •  800 ml mahetoodangu kookospiima või täispiima
  • 125 ml vahukoort
  • 4 sl toorkakaod (või suhkruta kakaod)
  • 8 sl mett (kui soovid saada magusamat jäätist, siis lisa rohkem)
  • 1/2 tl vaniljet
  • 1/2 tl soola

Juhend

Aseta kõik koostisained korraga blenderisse või köögikombaini ja püreeri segu ühtlaseks siidiseks massiks.

Vala saadud mass jäätisevormidesse või  topsidesse ning külmutada 6+ tundi.

Kui tahad lisada veel särtsu, siis soovi korral võid valmis jäätist keerutada kakao-kaneelisegus, milleks sega 1 tl toorkakaod 1/4tl kaneeliga.

Apelsini-rosmariini mahlapulk

Apelsini ja rosmariini
Apelsini ja rosmariini
  •  6 apelsini
  • 3 oksa värsket rosmariini

Pressi apelsinidest mahl välja ning lisa mahlale rosmariinookste küljelst ainult lehed.

Vala saadud mahlasegu jäätisevormidesse ning külmuta vähemalt 6 tundi. Kui soovid, et rosmariinilehed jääksid jäätisesse ühtlaselt laiali, mitte ei vajuks põhja, siis on soovitav külma asetatud segu aegajalt segada kuni segu hakkab tahenema ja rosmariinilehed enam põhja ei vaju.

Marja- juustukoogi

Marja juustukoogi
Marja juustukoogi
  •  500 ml toorjuustu
  • 4 sl täispiima
  • 6 sl vahtrasiirupit
  • 1250 ml segamarju omal valikul

Juhend

Püreeri marjad blenderis või köögikombainis, vala saadud segu kaussi ja aseta kõrvale oma aega ootama.

Sega omavahel toorjuust, piim ning vahtrasiirup. Lisaa toorjuustusegule marjapüree, sega ettevaatlikult läbi, aga mitte nii, et marjapüree on 100% toorjuustusegule segatud ja tekiks ühtlane värvus. Pigem soovitan segada nii 50-75%, et saadud segu jääks mõnus triibuline ja kirju.

Vala saadud segu jäätisevormidesse ning külmutada vähemalt 6 tundi.

Kaljakork

Midagi neile, kes peavad lugu kaljast ja tahavad proovida täiesti erilist jäätist.

Kaljakork
Kaljakork
  •  1416 – 1770 ml kalja
  • 125 ml vahukoort
  • 2-4 sl kookossuhkrut

Juhend

Vahusta vahukoor suhkruga kuni koor pakseneb. Aseta lusikatäis vahkukoort jäätisevormi ning vala sellele peale kali, külmuta vähemalt 6 tundi.

Mõnusat jahutust soovides ning naudi suve ja loomulikult mõõdukalt meile eluks ja terviseks vajalikku päikest!

Head katsetamist ja anna teada, milline neist jäätistest osutus sinu pere lemmikuks.

 

2 KOMMENTAARI

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here