Tee ise – Vürtsikas hommikukohv

7
1493

Uus algus uue kohviga

Foto: Seltsimees Emalenduri Nõiaköök

See vürtsikas hommikukohv võib olla sinu jaoks veidi ootamatu üllatus, aga võibolla on midagi analoogset sul kasutuses olnud juba mõnda aega. Nimelt konkreetsel kohvil on terve rida häid tervist turgutavaid omadusi ning tassike seda kohvi on pungil antioksüdantidest ning lisaks sellele aitab hoida sinu veresuhkru korras.

Konkreetses vürtsikas kohvsegus on käsikäes kohviga oma kohta jagamas veel kaneel ning kardemon. Mõlemad on suurepärased seedimist soodustavad vürtsid. Peale selle aitab kaneel hoida veresuhkru normis. Nüüd siis kohvi valmistamise juurde:

Vürtsikas kohv

Seda kohvi on väga lihtne valmistada, kui sul on kodus olemad need kolm koostisosa: kohvioad, kaneel ning kardemon.

Foto: Seltsimees Emalenduri Nõiaköök
  • 15 grammi või nii palju värskelt jahvatatud kohvi, kui sa igapäevaselt oma tassi kohvi peale kasutad
  • 1 teelusikatäis jahvatatud kaneeli
  • 1/2 tl jahvatatud kardemoni

Sega kõik jahvatatud koostisosad läbi ning pane need kohvimasinasse või presskannu ja pruuli omale üks imemaitsev ning meeli ergutav hommikukohv nii nagu teed tavaliselt oma kohvi.

Soovin sulle mõnusaid maitseelamusi ja loodan, et sellest kohvist saab üks sinu lemmikuid. Ma ise muidu kohvisõber pole, eelistan rohkem erinevaid teesid, aga see kohv mulle meeldib. Ja kui sulle meeldib valge kohv, siis kasuta valgendamiseks omal vabal valitud taimset või loomset koort või piima ning naudi uusi maitseid. Kusjuures iga erineva koore või piimaga on ka kohvil uus maitse…  Luban, et see kohv suudab sind nii mitmel erineval moel ja tasandil üllatada. Magustamiseks võid kasutada samuti erinevaid variante, alates suhkrust (neid variante on nii palju, mida kasutada, et uusi maitseelamusi saada – alates toor roosuhkrust ja lõpetades indiaanisuhkruga), mesi (ka erinevad maitsemeed) ja lõpetatades roosieliksiiriga, mis annab kohvile veel erilise nüansi.

Energiavahetus 2017

Foto: Spiritual Opening

Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.

Nagu meil on juba traditsiooniks kujunenud, siis IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.

Selgitusse: “Hingepeegli toetuseks” ning millisest rubriigist/postitusest on sinule enim kasu olnud”.

 

7 KOMMENTAARI

    • Ilmselt täna ongi juba homme. Kas tegid, Elve? Mind huvitab just see kardemoni lisamise fakt. Kui mu maitsemeeled tõesti kardemoni ei kannata, mis võiks seda asendada. Ainult kaneeli lisamise maitset ma tean.

      • Rita – Kuigi kardemonil on väga spetsiifiline lõhn ning maitse, siis seda on raske asendada, aga senini, millega teda kulinaarias üldse asendatakse on kas kaneel, nelk või muskaat. Muskaat sobib siin retseptis ilmselt kõige paremini teda asendama. Head proovimist!

        • Unustasin, et lisaks eelnevatele võib kardemoni asemel kasutada ka ingverit ning nelkpipart. Ka siin võib kasutada nelkpipart kardemoni asemel, ingver jääb vast veidi liiga terav, aga proovida loomulikult tasub. Ma teismelisena jõin musta kohvi sidruniga – väga hea on. Nüüd pole aastakümneid joonud.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here