Ahjuküülik juurviljadega koores

0
3721

Sai taaskord katse-eksitus meetodil üks õhtusöök valmistatud. Ja oi kui maitsev ning mahlane see tuli.

Vaja läheb

  • 1 küüliku lihakeha (ca 1,8-2 kg)
  • pool kapsapead
  • 7-8 porgandit (teisi juurvilju  nagu kaalikas, pastinaak, kõrvits,  jms)
  • 3-4 tomatit
  • soola
  • pipart
  • vett
  • 400 ml kohvikoort (võid panna ka 35% koore) Koore kogus oleneb ahjupoti suurusest (kui on ca 6 l pott, siis läheb koort ka oluliselt rohkem)

Valmistamine

Maitsesta küüliku lihakeha soola ning pipraga. Aseta rinnakusse erinevad juurviljad, soovi korral sulge rinnak puidust köögitikkudega (mina jätsin lahti). Keera lihakeha kerra ning aseta ahjuvormi, siis paiguta ülejäänud juurikad ümber lihakeha. Maitsesta veel veidi soola ning pipraga. Lisa pooles ulatuses vesi. Sulge ahjupott kaanega ning 200 C juurde ahju 2 tunniks  ja 15 minutiks. (Ahjus kuluv aeg oleneb küüliku suurusest , juurviljade kogusest ja ahjupoti suurusest). Minul on siinkohal kasutatud ca 1,8 kg küülikukeha, 1/2 kapsapead, 7 porgandit, 3 tomatit ja 400 ml koort. Kasutusel tavaline keskmine kaanega klaasist ahjupott.

Tõsta ahjupott korraks ahjust välja, eemalda sinna tekkinud puljong, niipalju kui võimalik väikese kulbi või supilusikaga. Lisa puljongi asemele koor ning sektoriteks lõigatud tomatid. Kaas peale ning ahju tagasi ca 30-40 minutiks. Seniks kuni koor hakkab paksenema ning tomatid muudavad oma värvi ja näitavad välja läbiküpsemist.

Head nautimist!

Soovid Hingepeegli tegevust TOETADA?
IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened.
Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Seda saad teha siin ja võtab vaid hetke. Täname!

JÄTA OMA VASTUS

Palun lisa oma kommentaar
Palun sisesta oma nimi