Rukola e. arugula, tuntud veel sinep kapsa nime all, on kergelt mõrkja maitsega, aga sobib imehästi muhedikesse. Tehke proovi, sest selline maitseelamus tasub ennast ära!
Roheline rukola muhedik
- 250 ml vett
- 1 peotäis rukolalehti
- 1 peotäis spinatilehti
- 1 kooritud värske või külmutatud banaan
- 125 ml tükeldatud külmutatud või värskeid maasikaid
- näpuotsatäis meresoola
- veidi mett magustamiseks (vastavalt maitsele)
Soovi korral võib lisada juurde veel
- 125 ml värskeid või külmutatud mustikaid
- 125 ml värskeid või külmutatud vaarikaid
Asetada kõik koostisained suure kiirusega blenderisse ning segada seal korralikult läbi kuni on saavutatud soovitud konsistents. Ajaliselt oleneb see masina võimsusest. Nautida koheselt.
Õuna-rukola muhedik
Õun ja rukola on kaks võimsamat tervislikku toiduainet, mis selles muhedikus annab imelise ning ülimaitsva koosluse. Blenderisse sega kokku:
- 125 ml värskelt pressitud apelsinimahla
- 2 peotäit rukolat
- 1 sl kreeka või pekaani pähkleid
- 1/2 puhastatud õuna (kooritud ja südamik eemaldatud)
- 60 ml kookospiima või maitsestamata jogurtit
- 3 jääkuubikut
- garneeringuks kaneelipuru