Tänane lõuna koosnes siis eilse jaanipäeva liha ülejääkidest. Kuna grillile ei võtnud kõike kaasa, siis osa jäi koju kappi edasi maitsestuma. Ja kuna plaan oli teha üks imemaitsev köögiviljade püree, siis oli vaja ka mingisugust lihaampsu kõrvale. Lihaampsuks lükkasin jogurti-ingveri ja jogurti sinepi marinaadis olevad lihad ahjupotti ning lasin neil seal 2 h küpseda.
Köögiviljapüree
- 1 keskmine lillkapsas
- 1 keskmine kaalikas või naeris
- 10 keskmist porgandit
- 1 väike kapsapea
- 200 g sulatatud juustu
- soola
- 0,5 l vett
- 50 g võid
- 1 sl oliivõli
Valmistamine
Pese köögiviljad, kaalikas ja porgandid koori ning tükelda parajateks tükkideks (nii, et kõik juurviljad oleksid enamvähem ühesuurused). Tükelda lillkapsas ja kapsas. Pane suurde paksupõhjalisse potti 50 g võid koos tilga oliivõliga, et vältida või kõrbema minekut. Lase või kuumaks, lisa kuubikuteks lõigatud kaalikas või naeris, lase neil vaikselt võis kuumeneda aegajalt segades ca´3-4 min. Lisa porgandid ja sega koos kaalikatega läbi ja kuumuta võis edasi ca 3-4 min, lisa lillkapsas ja kuumuta veel 1-2 minutit, viimaks lisa kapsas. Sega läbi ja kuumuta veel 3-4 minutit, aegajalt segades. Lisa vesi ning lase tasasel tulel podiseda aegajalt segades ca 15-20 minutit. Kuni köögiviljad on muutnud oma värvi ning on pehmed, mitte pudruks keedetud. Lisa sulatatud juust ning püreesta saumikseri või blenderiga. Kõrvale paku ahjus tehtud šašlõkki ja toorsalatit.