Valik sajandivanuseid retsepte (kirjapilt muutmata), kus peamiseks koostisosaks on rabarber.
Rabarberisupp
Lihaleem: keedetakse tarvilik hulk katkilõigatud rabarberit pehmeks, hõõrutakse läbi sõela ja lisatakse jahutummi ja 1/8 liitrit koort juurde. Serveeritakse keedetud muna lõikudega.
Rabarberipasteet
Võetakse 4 inimese koguse jaoks 125g jahu, 100g võid, 1 väike muna ja 1 kl vett. Valmistatakse külm taigen, mis sõtkutakse hästi läbi ja lõigatakse kahte ossa. Rullitakse välja ja asetatakse võiga määritud ning riivsaiaga üle riputatud küpsetusvormi.
Seejärel võetakse kaunis paksuks keedetud rabarberikeedis ja pannakse seda kihtide viisi kaneeli, suhkru, sidruniviilude ja riivsaiaga ühele taignalehele, kuna teine, mis suurem on, pannakse peale. Selle ülerippuvad osad keeratakse alla, surutakse kahe sõrme abil tugevasti vastu ja määritakse klopitud munaga, tehakse keskele kaks sisselõiget ja küpsetatakse 1-1,5 tundi kaunis suures kuumuses. Tarretisega garneerida.
Rabarber pudelis
Selleks sobivad eriti esimesed õrnroosad rabarberivõsud. Need lõigatakse nii väikesteks tükkideks, et lähevad pudelikaelast sisse, kusjuures pudelit põrutatakse kergelt vastu mingit pehmet alust, et rohkem sisse mahuks. Pudel korgitakse kinni ja keedetakse 10 minutit vees. Tarvitamisel tuleb seda rabarberit magustada, muud teha pole vaja.
Rabarberikook
Valmistatakse paks rabarberikeedis, millele lisatakse juurde veidi vanilli, konjakit või rummi. Eriti hea maitse saab, kui lisada paar lusikatäit õunamoosi.
Koogitaigen: tassis soojas piimas sulatatakse 100g rasva, lisatakse 2 dessertlusikatäit suhkrut, suur muna ja segatakse jahuga, millesse on segatud küpsetuspulber. Saadud massi võib hästi läbisõtkumise järel rullida kaheks veidi ebaühtlaseks leheks. Suurem leht asetatakse rasvaga määritud ja riivsaiaga üle riputatud vormi ja täisetakse keedise ning mõne killu võiga. Peale pannakse teine tainaleht, pintseldatakse see munaga ja lastakse aeglaselt küpseda.
Rabarber riisiga
250g riisi keedetakse tarviliku hulga piimaga pehmeks, lisatakse 40g suhkrut, riivitud sidrunikoorja tükk võid. 500g rabarberit lõigatakse 1cm pikkusteks juppideks, riputatakse üle 100g suhkruga ja lastakse umbes tund seista. Siis lastakse rabarber tulel keema, võetakse tulelt ja lastakse kaetult veel umbes veerand tundi seista. Määritakse küpsetusvorm võiga, pannakse sisse üks kiht kuuma riisi, teine kiht rabarberit, mis võetakse keedunõust vahukulbiga. Vorm asetatakse keevasse vette, kaetakse ja lüüakse sisu 10-15 minuti pärast soojendatud vaagnale. Valatakse üle rabarberileeme või vaarikamahlaga.
Rabarbrimoos
4 klaasitäit peenestatud rabarbrit, 2-4 klaasi suhkrut
Noored jämedad rabarbrivarred pesta, koorida ja lõigata pikuti, siis risti väikesteks tükkideks, riputada kordamisi suhkruga emailkaussi ja lasta seista kinnikaetult mõni tund vai teise päevani. Siis kallata kõigega keedunõusse ja lasta aeglasel tulel soojeneda kuni keemiseni. Keeta segades ja vahtu võttes 1/2-3/4 tundi. Täita kuumalt purki. Kui kooruke pääle tõmbunud, purk kaanetada.
Rabarbrimarmelaad
Mahla valmistamisel rätile jäänud segu hõõruda läbi sõela ja valmistada marmelaad. Kaaluda vai mõõta. Suhkrut võtta pool vähem, nt 1 kg rabarbrimassi ja 0,5 kg suhkrut. Suhkur sulatada veidi veega, lisada segule ja keeta marmelaadi segades 2 tundi. Kui tl võetud oasuurune osa külma vette lastes kokku jääb ja säält välja võttes ning sõrmede vahel ümmarguseks võib hööritada, siis on marmelaad valmis.