Retsept maasikapõllult – Imeline maasikatort

2
832

2Imeline maasikatort

Soovid Hingepeegli tegevust TOETADA?
IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened.
Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Seda saad teha siin ja võtab vaid hetke. Täname!

Selle maasikatordi tarbeks läheb sul vaja:

  • 600 g šokolaadi
  • 400 g toorjuustu
  • veidi suhkrut, maitse järgi
  • 400 ml vahukoort
  • 100-150 g pähkleid soovi korral
  • 300 g küpsiseid (Digestive või kaera)
  • želatiini soovi ja vajaduse korral
  • ca 400 -500 g maasikaid
  • + mõned terved maasikad ka kaunistuseks
  • 125 g sulatatud võid

Oma esimese tordi tegemisel kasutasin põhjaks Digestive küpsiseid, aga teise tegemisel kaeraküpsiseid ja minule isiklikult meeldivad kaeraküpsised põhjana rohkem. Annab mõnusama maitse, vähemalt minu jaoks.

Purusta küpsised ja sulata või. Sega sulatatud või küpsisepuruga ning pressi koogivormi või tordialuse põhja ühtlase alusena. Pane vormile kõrged ääred külge, sest seda on sul vaja koogi vormi hoidmiseks ning tahenemiseks.

Võta šokolaad ja esmalt pane kõrvale kohe mõned tükid 4-6 tükikest, mis kulub sul kaunistuse peale.  Nüüd võta potike ja vala sinna 200 ml vahukoort, tükelda juurde ülejäänud šokolaad ning soovi korral purusta sisse ka pähkleid, kui tahad šokolaadisesse vahekihti saada ka pähklite tekstuuri ja maitset ja sulata kogu mass koos vahukoorega madalal temperatuuril, mida tuleb sul aegajalt segada, et šokolaad kenasti vahukoorega seguneks ja ühtlaseks massiks kokku sulaks. Kui oled šokolaadi vahukoorega kokku sulatanud, saad sellise paksema hapukooretaolise massi. Vala nüüd saadud segu küpsisepõhja peale ning tasanda ühtlaseks ja pane külmikusse tahenema.

Edasi vala 400 ml toorjuustu kaussi, lisa ülejäänud 200 ml vahukoort ning lisa veidi suhkrut, et kreemile ka maitset anda, aga ära suhkruga üle pinguta, pigem vähem kui rohkem. Kui liiga palju paned, saad väga magusa koogi. Vahusta nüüd koor ja toorjuust ühtlaseks vahuks, sega juurde tükeldatud maasikad. Oma esimesse kooki, mis ka pildil vahustasin maasikad koos toorjuustu ja vahukoorega ning seetõttu jäi ka kreem vedelam. Kui aga vahustada toorjuust enne koos vahukoorega ning siis maasikad sisse segada, ei jää kreem vedel, vaid mõnusalt kohev ja paks. Kui aga mingil põhjusel saab maasikaid liiga palju ja sulle tundub kreem liiga vedel, lisa juurde ka sulatatud želatiini (10 g pakk), et kreem tarretuks ning jääks tugevam. Mina ise eelistan želatiiniga versiooni rohkem, sest želatiin ei lase vahukoore maitsel võimust võtta.  Kui oled saanud oma kreemile soovitud tulemuse, vala see šokolaadikihile ning aseta kook vähemalt 4 h külmikusse tahenema.

Kui kook on tahenenud, võta vormi äär ära ja kaunista kook maasikatega ning sulata vesivannil kõrvalepandud šokolaaditükid ning nirista kahvli või lusikaga sulašokolaad üle koogi ja koogi külgedele. Kui aga soovid koogile lisada rohkem šokolaadist kaunistusi, siis sulata vesivannil 100 g šokolaadi ning nirista kaunistused küpsetuspaberile, et need sealt siis tahenenult eemaldada ja koogile panna.

Esimese koogi kreem jäi veidi vedelam ja seetõttu ta ka natukene valgub, aga teine jäi mõnusalt tihke.

Mõnusat katsetamist ning maitseelamusi ja tekstuuride erinevusi nautima.

Loe seda edasi

Energiavahetus 2018

Foto: Bloom For Life

Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.

Nagu meil on juba traditsiooniks kujunenud, siis IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.

2 KOMMENTAARI

JÄTA OMA VASTUS

Palun lisa oma kommentaar
Palun sisesta oma nimi