Tee ise – energiakommid mõne minutiga

3
31626

2Kodused kookoskommid (ca 50tk)

Soovid Hingepeegli tegevust TOETADA?
IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened.
Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Seda saad teha siin ja võtab vaid hetke. Täname!

  • 400 g värskeid kividest puhastatud datleid
  • 200 g toor kookoshelbeid (võivad ka tavalised kookoshelbed olla)
  • 1-2 sl toorkakaod, kooksohelbeid * soovi korral

Puhasta värsked datlid kividest, aseta datlid köögikombaini, kaalu juurde kookoshelbed ning purusta kõik ühtlaseks massiks (ca 1-2 minutit, olenevalt masina võimsusest). Vajadusel pane vahepeal masin seisma ning sega mass läbi ning purusta veel.  Pane toorkakao pisikesse kausikesse ootele. Tee käte vahel väikesed pallikesed ja aseta need toorkakao sisse. Veereta palle kakaos ning tõsta kaussi/vaagnasse või kommipaberile. Kui kõik pallid valmis, aseta  kommid külmikusse. Lähevad kõvemaks ja suupärasemaks.

Soovitan palle veeretada mõnes sinule sobivad kattes, olgu selleks siis toorkakao, kookoshelbed, ingver vms kate, mis sulle meeldib. Nii ei ole kommid väga magusad ja kate neutraliseerib selle datli ülimagususe ja annab kommile mõnusama maitse.

Säilivad külmikus kuni kaks nädalat, aga garanteerin, et nii kaua nad sul seal ei seisa, süüakse enne ära.

Kodused energiakommid (ca 75tk)

  • Kodukootud kommid
    Katteks kasutatud matchta tee, tšillišokolaadi laastud, toorkakao, kookoshelbed (toor)

    20-25 värskeid kividest puhastatud datleid

  • 1,5 tassi (355ml) india pähkleid
  • 1/2 tassi (118 ml) kuivatatud puuvilju
  • 1 tass (237 ml) kookoshelbeid (toor)

Katteks

Olenevalt mitut erinevat maitset komme soovid, võta igast erinevast 1-2 sl.

  • tšillišokolaad
  • toorkakao
  • matcha teepulber
  • kookoshelbed
  • ingveripulber
  • tšillipulber/helbed
  • sulašokolaad (50-100g) vähemalt 70%
  • purustatud pistaatsiapähklid

Puhasta datlid, aseta need köögikombaini, mõõda juurde pähklid, võid kasutada ka muid pähkleid nagu sarapuu-, pistaatsia-, kreeka-, makadaamia-, brasiilia- jne. Valik on sinu ja äärmisel lai. Mina kasutasin india omi, sest olid hetkel kodus olemas. Lisa juurde kuivatatud puuviljad (rosinad, kirsid, jõhvikad, aprikoosid, maasikad, mangod, ananassid, viigimarjad jne). Siin soovitan kasutada pigem hapukamaid puuvilju kui magusamaid, sest kommid tulevad niigi hästi magusad tänu datlitele ja selline hapukam vili annab mõnusama maitsenüansi. Viimaks lisa juurde kookoshelbed, kui on, kasuta toorhelbeid, kui pole, siis sobivad ka tavalised.

Ühtlaseks püreestatud mass, millest komme vormida.
Ühtlaseks püreestatud mass, millest komme vormida.

Pane köögikombain tööle ning vajadusel sega tükkiminevad datlid spaatliga lahti ning käivita kombain uuesti. Purusta massi seni, kuni saavutad ühtlase tulemuse. Mass hakkab siis kokku jääma ja muutub selliseks kleepuvaks nagu kõrvaloleval fotol näha.  Kui tahad, et sinu kommides oleks tunda tükke, siis lõpeta purustamine varem. Mina soovisin seekord ühtlasemat tulemust ning lasin masinal töötada seni, kuni saavutasin ühtlase massi.

Mõõda eraldi kausikestesse või alustele soovitud kattematerjalid, vastavalt oma maitse-eelistusele, kuhu oma kommid kastad. Kui tahad teravamaid maitseid, siis soovitan kattematerjaliks valida kas tšillihelbed, ingver, matcha, tšillišokolaadi laastud. Mahedamateks maitseteks sobivad ideaalselt purustatud pistaatsiapähklid, kookoshelbed, toorkakao jne. Lase lihtsalt oma fantaasia lendu ja tulemus võib sind vägagi meeldivalt üllatada. Ka võid katta kommid sulašokolaadiga, siinkohal soovitan jällegi kasutada mõrudat ja vähemalt 70% kakaosisaldusega šokolaade. Tulemus on parem ja kontrastsem.

Soovi korral võid oma kommidesse ka “üllatuse” paigutada. Selleks sobivad pähklid, brändis leotatud kuivatatud puuviljad / kirsid jne. Aga eelnevalt peavad need siis korralikult nõrutatud olema. Tee proovi ja anna teada, kuidas maitsesid.

Kui sa komme veeretada ei viitsi, siis võid saadud massi määrida ühtlase kihina küpsetuspaberi ja  kattematerjaliga kaetud alusele/vormi ning valada üle soovitud kattematerjaliga. Lõika sobivad ruudud ja pakenda küpsetuspaberi või vahapaberiga vaheliti karpi.

Säilita komme kuni 2 nädalat külmikus. Nii kaua nad sul seal ei püsi, süüakse reeglina enne ära.

Järgmine
Energiapanus

Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.

Nagu meil on juba traditsiooniks kujunenud, siis IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.

Selgitusse: “Hingepeegli toetuseks” ning millisest rubriigist/postitusest on sinule enim kasu olnud”.

3 KOMMENTAARI

JÄTA OMA VASTUS

Palun lisa oma kommentaar
Palun sisesta oma nimi