11,15-2,2 miljonit SHUd
Oled vürtsise toidu austaja ja tahad ise ühte head ning lihtsat habanero kastet valmistada, mis valmib ainult ca 35 minutiga ja on piisavalt tuline, et oma roogadele korralikku vürtsi lisada?
Muidugi pean hoiatama, et see tuline habanero kaste ei ole “hellakestele”. Kaste ei anna mitte ainult sooja, vaid on eriliselt kauni ning sügava värvusega ja mis peamine, eriti tugeva maitsega, mis kaubanduses leiduvates kastmetes vajaka jääb. Küsimus on selles, kas sina oled piisavalt julge, et seda teravust oma roogades proovida? Kui aga leiad, et 350 000 SHUd (Scoville Heat Units – pipra teravusastme skaala) on sinu jaoks liiga nõrk, siis liigu edasi veel parema variandi Trinidad morunga scorpioni peale, mille SHU on 1,15-2,2 miljonit SHUd.
Oh, selle scorpioni olen ise eelmine aasta täiesti ära proovinud. Midagi väga imelist ja tulist, mis tekitas mitmeidki toredaid mälestusi ja mille peale ilmselt nii mõnelgi meie seltskonna inimestel mõnus muie näole kerkib. Loodan väga, et saan Scorpioni seemnetest väärilised järglased kasvatatud, sai neid endaga ka kaasa toodud. Kui kõik plaanipäraselt läheb ja oma seemned kenasti uuesti “hea ja kindla koha” pealt üles leian ning kasvama saan pandud ja lõpuks neist ka viljad saab, siis kindlasti tahan teha selle kastme ka oma isiklikest scorpionitest.
Nüüd siis retsepti juurde, mida selleks vaja on, et üks võimas ja isiklik habanero kaste valmis teha: Retsepti lugemiseks vajuta lihtsalt “Loe edasi” nupukesele.
Jagan oma kogemust seoses teravate piparde töötlemisega. Nimelt tegelikult ei ole peale chilli jmt piparde hakkimist kasu kätepesust. Omal nahal…õigemini silmadel sai see ära kogetud, et hoolimata mitmekordsest pesemisest jäid käed ikkagi chilliseks mitmeks päevaks. Ja kui siis kogemata silma sügama juhtuda, siis… oi seda kipitust! Sellest kogemusest peale kasutan teravate piparde tükeldamisel õhukesi kummikindaid. :)
Retsept aga tundub väga põnev. Kindlasti saab järgi ptoovitud. Aitäh!