Hingepeegli hõrk šokolaadivahukook, mida sa pole veel saanud

0
5272

2Hingepeegli hõrk šokolaadivahukook

Soovid Hingepeegli tegevust TOETADA?
IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened.
Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

Seda saad teha siin ja võtab vaid hetke. Täname!

  • 130 g kakaovõid
  • 90 g toorkakao pulbrit
  • 4 sl mett (kui soovid magusamat, lisa mett vastavalt maitsele)
  • 400 ml kookospiima (kas enda valmistatud värskest pähklist või siis poest ostetud – piim peab olema tummine)
  • 1 sl jahvatatud kardemoni
  • 2 muna
  • kaunistuseks kas kardemoni, kakaopulbrit või mandlilaaste

Valmistamine

Esimene asi, mida tegema pead, on tükeldama kakaovõi kaussi või potti ning selle vesivannil ära sulatama. Kui kakaovõi on vesivannil sulatatud, võta kauss vesivannist välja ja lisa sellesse vispliga ettevaatlikult segades sõelutud toorkakao pulber, sega seni kuni mass on saanud ühtlase siidise läike ning kuskil pole näha ja tunda kakaopulbrit. Kui sulatasid kakaovõi väiksemas kausis, siis nüüd on paras aeg valada mass suuremasse kaussi, väga suurt kaussi pole sul mõtet võtta, sest sellest suurt kogust segu sa ei saa. Piisab täiesti kausist, mille mahutavus on liiter-poolteist. Kaabi kakaomass paatliga kenasti väiksemast kausist välja, et kallist ja head kraami raisku ei läheks.

sokolaadikook-211016Nüüd lisa ükshaaval korralikult segades segusse mesi, kookospiim ja munad. Kui kogu mass on ühtlaselt läbi segatud ja siidine, valmista ette küpsetusvorm. Soovitan võtta vormi, millel saad hiljem ääred eemaldada, aga samas peab vorm olema nii tihe, et segu vahelt välja ei immitseks. Saab teha ka klaasvormis, aga sealt koogi korralikult kätte saamine, ilma et seda katki ei teeks, on veidi raskendatud. Määri vorm kergelt kookosrasvaga kokku ning vala segu vormi ja küpseta eelkuumutatud ahjus 175-180C juures ca 30-35 minutit. Kook on valmis, kui peale on tekkinud selline mõraline koorik ja sõrmega katsudes on kook keskelt vetruv.

Nüüd, kui kook valmis, pead varuma kannatust. Jah, sa võid seda süüa kuumalt, aga siis ei saa sa korralikult kooki vormist kätte. Kook tahab täielikult maha jahtumist ning kui on jahtunud, pane külmikusse ja lase sel seal vähemat 3-4h taheneda. Eemalda kook vormist ning kaunista enne serveerimist kakaopulbri, mandlilaastude või jahvatatud kardemoniga.

Mõnusat ja maitsvat elamust sulle soovides.

Kui leidsid selle postituse enda jaoks kasuliku olevat ning leiad, et meie tegevus väärib sinu toetust, siis sul on see võimalus olemas. Seda saad teha sinule sobiva pangalingi kaudu ning kasuta selleks rekvisiite: Hingepeegel OÜ a/a EE247700771001908595 (LHV) või EE212200221058508715 (Swedbank) ja selgitusse kirjuta: “Hingepeegli toetuseks” ning millisest rubriigist/postitusest on sinule enim kasu olnud”.
Iga kolme kuu tagant: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, loosime oma toetajate vahel tänutäheks välja väikesed kingitused. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.

lhv seb swed nordea
Loe seda edasi

JÄTA OMA VASTUS

Palun lisa oma kommentaar
Palun sisesta oma nimi