Tarkus tuleb tasapisi
Jõuluperiood on ukse ette jõudmas ja nii ma võtsin kätte selle, mida olen mitu aastat mõelnud teha, aga ei riskinud ainult teooriale toetudes ette võtta, aga nüüd, kus koolitusel käidud ja oma käega, küll masinate abil, asi ära proovitud – nimelt verivorstide valmistamise.
Nii palju kui olen poes müüdavaid erinevaid verivorste söönud, ei ole ühegi maitse olnud selline, et kutsuks teinegi kord ostma ja sööma. Ideeliselt mulle nii verivorstid kui verikäkid meeldivad, aga vot vorstidel pole seda õiget maitset olnud ja käkid on viimasel ajal paljudel tootjatel muutunud noa külge kleepuvaks pastajaks massiks, mitte pole enam sellised mõnusad muredad kergelt lõigatavad ja ilusti krõbedaks ja tugevaks praetavad. Seda enam tahtsin ise ära proovida, kui sain veel retsepti, mille järgi tehtud vorstid olid lõpuks ometi need kauaotsitud, meelepärase maitsega.
Praktika näitas, et koolimaterjalides ega vorstitegemise õpetuse raamatus polnud kirjas ja koolis ei räägitud ka mitmest olulisest nüansist verivorsti valmistamise juures, mis kõik igaüks olulisel moel mõjutavad seda, kuidas tööd ja aega planeerida ja kui palju aega millelegi kulub.
Tänu olulise info puudumisele oli mul mitu “üllatust”, mille tagajärjel venis mu tööpäev töö-ööks, mille lõpetasin mõlemal vorstivalmistamise päeval alles hommikul – üks kord kella nelja paiku, teine kord üleüldse 6:45… Teine kord olen targem. Seekord tean, et ma saan hakkama, isegi kui pusin üksinda ja niiöelda põlve otsas teha, ilma et oleks kelleltki nõu küsida, kui ootamatused vastu vahivad. Tean, et ma suudan, kuigi oojaa, olen kui läbi pekstud – mul on valusad sellised kohad, mille olemasolu enam ei mäletanudki. Meeldiv üllatus on see, et kuigi arvasin, et täna joon kohvi ka morsikõrrega, kuna ei suuda kruusigi tõsta ega kinni hoida, ilma kohvi maha lötsutamata, siis – meeldiva üllatusena suutsin ma mitte ainult kruusi hoida vaid ka küttepuud tuppa tassida lausa sületäiega, mitte halukaupa.
Kuna ma olen verivorsti toormaterjali ja küpsemiselõhnadest täiesti läbi imbunud, pole ma täna veel suutnud oma kätetööd maitseda, aga küll ma seda veel jõuan. Igal juhul on mul olemas eksperimentaalsed vorstid, kus kruubi asemel on kasutuses must riis ja lisaks vorstid, kus kruubi asemel pruun riis. Kruubiga vorstidel läks maitseks tavaline küüslauk, aga riisiga vorstidel suitsutatud küüslauk, millel, nii uskumatu kui see mulle ka polnud, oli kogu küüslaugu kärts ja vürts alles, sellele aga lisandunud pesueht suitsune aroom ja maitse nagu suitsulihalgi on. Kui te pole kunagi seda maitsta saanud, siis soovitan soojalt, sest kombinatsioon küüslauk + suitsune maitse ja aroom, on vau!
Aga nüüd siis selle nädala inglisõnumite juurde. Vaatame koos, millised sõnumid tõid inglid endaga kaasa sellesse nädalasse. Seekordsed sõnumid jaotuvad juba tavapäraselt sünnikuupäevade järgi:
• 1-5 kuupäev
• 6-10 kuupäev
• 11-15 kuupäev
• 16-20 kuupäev
• 21-25 kuupäev
• 26-31 kuupäev
Kindlasti ära unusta lugeda ka lõpusõnumit, sest ka seal on sulle väikene lisasõnum.
Postituse edasi lugemiseks vali rippmenüüst endale sobiv sünnikuupäeva vahemik, või kliki nupukesele: “Loe seda edasi” ja vaata, millised sõnumid inglid sulle seekord endaga kaasa tõid.
Energiavahetus 2018
Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.
Nagu meil on juba traditsiooniks kujunenud, siis IGA KOLME KUU TAGANT: 31. märts, 30. juuni, 30. september ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.
Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.