Väike grupp Lõuna Carolina Meditsiiniülikooli teadlasi avastasid midagi, mis on kasulik kõigile. Nimelt, miks tarbida rohkelt küüslauku. Nad avastasid, et teatud orgaanilised väävliühendid, mida esineb küüslaugus, võivad tegelikult tappa vähirakke, ilma et häiriksid terveid rakke.
Nad tegid seda juba aastal 2007! Kummalisel kombel ei leidnud see avastus aga peameedias erilist kajastamist, kui üldse. Kas meil jäi midagi märkamata? Vahest üritab farmaatsiatööstus mõista, kuidas neid ühendeid sünteesida, et saada patent ja maksta FDA-le, et see kiidaks heaks pealiskaudsete uuringute põhjal kirjutatud paberid. Kas sellest ka vähitööstusele kasu on, saame ainult oodata ja eks siis paistab. Paraku fakt on see, et peavoolu meedias ei ole selle uuringu tulemusi kunagi eriti kajastatud.
Selle asemel, et kasutada lähemalt selle uuringu tulemusi ning leida vähile alternatiivseid ja looduslikke lahendeid, hävitamaks vähirakke varakus staadiumis, julgustab ja suunab vähitööstus inimesi alustama “tõestatud ravimeetoditega” võimalikult varakult. Need ravimeetodid on keemia, kiiritus, kirurgiline sekkumine, mis pakuvad sulle 15 või vähem kuud “suud vett jooksma” ajavat elu enne surma. Need “ravimeetodid” on tõestatud rahategijad.
Kolm Lõuna-Carolina teadlast moodustasid meeskonna ning tegid katseklaasi (in vitro) analüüsi, millised kolm küüslaugus leiduvat ühendit suudavad ajuvähi rakkudele ära teha. Katsetati eriti glioblastoomiga, mis on kõige kiirema levikuga ajuvähk täiskasvanute seas. Külvati ja kasvatati kahte tüüpi glioblastoomi rakke, siis viidi rakkudesse kolm väävliühendit, mis võeti otse küüslaugust!
Need ühendid olid: diallüülsulfiid (DAS), diallüüldisulfiid (DADS) ja diallüültrisulfiid (DATS). Kõik kolm näitasid tsütotoksilist (vähki tapvat) mõju, ennekõike DATS, mis „põhjustavad rakusurma, kasutades selle saavutamiseks reaktiivsete hapnikuliikide (ROS) tootmist ja mitokondrite poolt toetatavaid marsruute“.
Need ühendid võivad läbi minna ka hematoentsefaalbarjääri ning kutsudes esile vähirakkude apoptoosi (raku surma) ning hoiavad ära tulevaste rakkude kasvu.
Huvitav on see, et küüslaugu väävliühendite vähivastane kaitseefekt oli juba varasemalt teada. Teadlased üritasid kindlaks määrata seda mehhanismi, kuidas need ühendid ikkagi nii kaitsvad on. Nad suutsid seda ja enamgi. Nad suutsid nimelt teha kindlaks täpse mehhanismi ja ka seda, et need ühendid on rohkem kui kaitsvad. Need ühendid teevad seda, mida praegused vähiravivormid tegema peaksid, aga ei tee. Need ühendid jätavad terved rakud puutumata, mida jällegi “standardravimeetodid” ka ei tee. Tahad täpsemalt teada, loe nende täismahus uuringut inglise keeles.
Küüslaugu söömiseks soovitatakse võtta üks küüs toorest küüslauku, koorida ning lasta sellel seista umbes 15 minutit õhu käes, et vabastada vajalikud ühendid. Mõned isegi soovitavad küüslauku eelnevalt purustada, et vabastada võimalikult palju ühendeid ning tarbi seda värskelt, saamaks maksimaalne kasum. Selline küüslaugu tarbimine ei pruugi paljudele meeltmööda olla, aga igal juhul on see parem, kui kannatada piinarikast lõppu koos süljetassiga.
Loe lähemalt veel küüslaugu kasulikkusest.
Allikad: Prevent Disease, Natural Society