Kui traditsiooniline pesto koosneb basiilikust, küüslaugust, piiniapähklitest (Euroopa seedermänniseemned), oliivõlist, parmesani ja fiore sardo juustuga, siis seekordne pesto on oma koostiselt kreemine ja väikese kiiksuga.
Avokaadopestot võib tarvitada samamoodi nagu traditsioonilist, toidu kõrvale või sisse ja sobib nii paleo- ja toortoitujatele kui ka veeganitele. Maitseb imehea ja lõpptulemuse värvus on lihtsalt nii super.
Kreemine avokaadopesto
- 2 suuremat ja valmis avokaadot
- 1 tassitäis basiilikulehti
- 1 sidruni mahl
- 2-3 küüslauguküünt
- 1/2 tassi piiniapähkleid (või piiniapähklite ja pistaatsiapähklite segu)
- 1/4 tl soola
- ca 1/3 – 1,4 tassi oliivõli
Asetada kõik koostisosad köögikombaini v.a. oliivõli. Samal ajal kui köögikombain kogu kremplit purustab ja püreestab, niristada juurde oliivõli. Oliivõli kogus oleneb sellest, kas soovitakse saada tummisemat või vedelamat pestot.
Kuna minul ei olnud seekord käepärast võtta piiniapähkleid, siis tegin pesto ainult pistaatsiapähklitega. Täitsa mõnus, aga piiniapähklitega jääb pesto mahedam, kui pistaatsiatega. Kellele aga pistaatsiapähklite eriline maitse ei meeldi, siis võiks need välja jätta ning kasutada ainult piiniapähkleid. Sidrunimahl ei lase avokaadol pruunistuda ning hoiab pesto kenasti helerohelisena.
Mõnusat katsetamist ning nautimist!