Natukene teismoodi šhokolaadi valmistamise retseptid.

Versioon 1

Põhikomponendid : Kakaooad, mesi/suhkur/magusaine. Rohkem tegelikult šhokolaadi valmistamiseks vaja polegi. Selline retsept on lehe lõpus.

Teised komponendid : Päevalilleseemned, õietolm, kõrvitsaseemned, moonid, goji marjad, kaneel, ingveri pulber, taruvaik, jaanikaunapulber, kooritud kanepiseemned, tšillipulber, kurkum, rosinad, kookosrasv.

Kõigepealt, siis jällegi purustan kohviveskis kõik vajaminevad komponendid. Peale seda kohe väikese potiga kookosrasv sulama. Jälgida temperatuuri, päris mulisema ei ole vaja ajada. Samal ajal hakata osade kaupa jahvatama kakaoube. Hetkel kasutasin ise juba kooritud ja osaliselt purustatud ube (cacao nibs). Koorimata oad on jube tüütud ja mingit nippi kajuks ei tea kuidas kiiremini kestast lahti saada. Tavaliselt on asi lõppenud tulipunaste küünealuste ja sõrmeotsdega mis valutavad veel mitu päeva. Jälgida ubade purustamist, alates 2-3 minutist hakkab ubadest rasv välja tulema (seda me selles retseptis ei kasuta). Nii, et tuleks jälgida, et lihtsalt peenike puru jääks. Kohe kui tundub hea segada esimene täis kookosrasvaga kokku (võimalikult tükivabaks massiks). Seejärel korrata protsessi kuni õige kogus käes või kakaooad otsas (minul kulus terve pakk).

 DSC00846  DSC00858  DSC00854

Edasi : Kui oad ja rasv on parajaks segatud, tuleks panna juurde maitsele vastav magusaine. Mina peale mee midagi ei tarbi nii, et kasutasin seda.  Edasi segada sisse alguses purustatud komponendid ja maitsestada erinevate meelepäraste lisanditega. Vormiks kasutasin kommikarbi sisu ja raffaello karbi kaant. Sügavkülma

Kellele meeldivad shokolaadi sees pähklid ja muud osad tervetena, et oleks parem krõbistada, võib need lisada valmis massi sisse tervetena. Teine variant on panna meeldivad komponendid vormi põhja ja kallata siis segu peale.

Selle viimase valmistamise järel võin öelda, et kusagilt paremat šhokolaadi saada ei ole.

 DSC00843  DSC00848  DSC00852
 DSC00860  DSC00875  DSC00872

Versioon 2

Selline on kõige lihtsam ja puhtam viis šokolaadi valmistamiseks. Puhtam selles mõttes, et on kõige suurem kakaosisaldus. Hea on vaadata mitme % šhokolaad tuleb. Võtad näiteks 8 lusikatäit kakaoube, kaks lusikatäis mett/suhkrut, siis on tulemuseks 80% šhokolaad.

Komponendid : Kakaooad, mesi/magusained.

Võta kakaooad ja pane kohviveskisse. Alusta purustamist. Iga u 30 sekundi tagant tuleks kogu mass kohviveskis lahti kangutada, ära segada ja uuesti purustada. Umbes 4-6 minuti jooksul muutub kogu mass sõna otseses mõttes pastaks. Siis saab lisada sinna  magusained, maitseained vastavalt igaühe eelistustele (võib ka kohe alguses koos kakaoubadega). Segada veel natuke. Nüüd tuleks võtta graniidist uhmer ja ajada see ahjus või mikrolaineahjus kuumaks. Võtta pasta kohviveskist, uhemerdada ühtlaseks massika ja asetada vormi.  Head katsetamist

Lisaks videoõpetus

Video 1

Eelmine artikkelPikkpoiss
Järgmine artikkel3G ja Wifi – kumb on ohtlikum?
Kristjan
Mõelda, mõelda, mõelda, kahelda kõiges ja esitada teravaid küsimusi!

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia