Eile võttis vanim poeg ühendust, et oli saanud 5 liitrit maasikaid ja kuna ei suuda neid üksi ära tarvitada ilma, et need halvaks läheksid, sai maasikaid koju toodud. Muidugi oli piigadel selle ühe ääretult hea meel. Kellel poleks, eks? Maasikate hooaeg on ju nii üürike. Loodan, et saame varsti maasikaid korjama minna, et talveks varusid täiendada. Neid vaja sisse teha ja kuivatada, siis on talvel hea suve meenutada.
Kuna olin just teinud peaaegu 2 liitrit kreeka jogurtit, mille tegemine on muide ülilihtne ja valmis jogurt ootas külmikus just maasikaid, siis ajastus oli lihtsalt taevalik. Kuna kreeka jogurt on tavalisest maitsestamata jogurtist kordi paksem ja ka rammusam, siis selline magustoit palavasse suveõhtusse on lihtsalt suurepärane.
Taldriku kohta
- 3 kuhjaga supilusikat kreeka jogurtit
- 1 banaan
- peotäis maasikaid
- 1 tl mett või rohkem, olenevalt kui magusat tahetakse saada
- garneeringuks piparmünti
Eelnevalt segada jogurt läbi, et saada mõnus ühtlane mass. Segada sisse teelusikatäis mett (kui soovida magusamat, siis panna mett rohkem). Viilutada sisse üks banaan ja maasikad. Garneerida piparmündilehtede või -oksaga. Valmis ongi. Banaanide ja maasikate asemel võib kasutada vastavalt maitsele ning hooajale sobivaid puuvilju ning marju.
Kodune kreeka jogurt
- 1,5 l 10 % kohvikoort
- 200 ml kreeka jogurtit (kasutasin Farmi oma)
- * võib kasutada ka teist kreeka jogurtit, aga kindlasti vaadata, et jogurtis ei oleks sees paksendajaid ega tärklist, vastasel korral ei tule teil jogurt välja. Farmi omas on puhas koor ja jogurtijuuretis.
Valada koor paksupõhjalisse potti, kuumutada koor 70 C peale, jahutada kiirelt 40 C peale, segada sisse lahtisegatud kreeka jogurt. Segada läbi ning tõsta sooja kohta, katta kaanega ja jätta vähemalt 6 h seisma. Ise teen reeglina jogurti õhtul ja hommikuks on valmis. Kui kasutate koore asemel täispiima, siis saate veidi paksema tavalise maitsestamata jogurti, mis tuleb hiljem läbi väga tiheda kurnalapi lasta. Koorega tehes on lihtsam ja ka maitsvam.
Head katsetamist ning nautimist.
Kui asetada pott külma vette ning siis segada, see jahtumine käib väga kiirelt. Pigem on probleem selles, et kipub maha magama.
Natuke rumal küsimus võib-olla aga kuidas see ruttu 70kraadilt 40 kraadi peale jahutamine käib? Lihtsalt vispeldades ja lastes õhku saada või kuidas?