Tegin eile täiesti teistmoodi kotlette. Tavaliselt läheb kotlettide sisse mul ka riivsai, hoiab taigna paremini koos. Seekord tuli aga riivsai välja jätta. Kotlette sai mõnus kausitäis, aga mida ei saanud on foto… Lihtsalt nii kiiresti nad sealt kausist ka ära kadusid. Mõtlesin, et aega on selle pildistamisega. Arva uuesti. Seega, enne kui midagi plaanid sööma hakata ja esmakordselt teed, siis tuleb see kiirelt ka ülesse pildistada, sest kui sa lõpuks fotokani jõuad, on kõik hea ja parem otsas…

Hakkasin siis katse-eksitus meetodil taaskord midagi õhtuks kokku keerama.

Ürgsed kiiksuga kotletid

  • ca´ 600-700g hakkliha (milline hakkliha parasjagu käepärast juhtub olema)
  • ca´0,5  tassi jahvatatud mandleid
  • 1 avokaado
  • soola
  • pipart
  • sinepit
  • 2 muna
  • võid praadimiseks

Aseta hakkliha kaussi, kaabi avokaadost sisu välja ning lisa hakklihale. Lisa munad, sool, pipar. Võta saumikser ning töötle saadud massi seni kuni avokaado on lihaga segunenud. Lõpuks lisa sinep ning jahvatatud mandlid, sega korralikult läbi ja vormi lusikaga pisikesed kotletid ning küpseta kuumal pannil oliivõlis või võis.

Küpsetamise juures võid tunda lõhna, millega reeglina harjunud ei ole. Aga lõpptulemus on lihtsalt fantastiline. Kotletid on mahlased ja taevaliku maitsega. Järgmine kord katsun foto ka enne teha, kui kõik pintslisse pistetakse…

Eelmine artikkelJa kooki
Järgmine artikkelAhjuküülik juurviljadega koores
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

4 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia