Foto: Akil Mazumder

Pehme aeg

on hea määndaja ja lagundaja ja sel ajal lähevad haavad kergesti mädanema, suitsutatud liha ja kala lähevad kergesti ussitama ning piim müredaks.

Samal ajal pesu läheb pestes kergelt puhtaks ja püsib seda kaua ning plekkide eemaldamiseks pole võibolla plekieemaldajat vajagi, piisab pesuvahendist.

Külvatakse kõik, mis alla kasvatab (juurviljad).

Kõva aeg

Kõval ehk kalgil ajal pritsib rasv pannil ja küttepuudest jääb järele palju sütt. Sel ajal lõigatud puu ei mädane, haavad ei lähe halvaks (kuldilõikus). Kõval ajal tapetud looma liha ajab palju rasva välja.

Kirves pannakse varde vanakuu kõva ajaga, kõval ajal tehtud vihad poetavad lehti, aga ei lähe hallitama.

Külvatakse kõik, mis kasvatab peale (kapsas täiskuu ajal).

Kõik mis kasvama peab, tehakse maha noore kuuga ja mis hävima peab, vanaga.

Kõval ajal tehtud asjad jäävad püsima.

Pehme aeg märtsis: 2.-6., 10.-15., 22.-25.

Kõva aeg märtsis: 1., 7.-9., 16.-21., 26.-31.

Eelmine artikkelMAAGILINE! Mees, kes loob valgust
Järgmine artikkelSõnumid naistepäeva-nädalaks
Eloise Leandra
Eluaegne grafomaan. "Kunksmoor", ehk tegelenud ennustamisega aktiivsemalt aastast 1988. Looduse, loomade ja lindude sõber. Veesõltlane. Kõikidele jookidele eelistan vett, duššile vanni; elukohta otsin veekogu ligi ja mere äärest peab mind jõuga ära kiskuma, sest suure vee kutse on minu jaoks lausa hullutav. Jumaldan nii ujumist kui laevasõitu ja viiemeetristel lainetel loksuv praam tekitab pööraselt nalja merehaiguse asemel.

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia