Muhedikud on imemaitsvad ja jahutavad suvel kui talvisel ajal vitamiinirikkad. Peamiselt on muhedikud tehtud erinevatest puuviljades, jääst, piimatoodetest, pähklitest jne. Kas olete kunagi proovinud teha muhedikku juurviljadest? Ka juurviljamuhedikud võivad olla värskendavad ja magusad – segades omavahel kokku unikaalsed kooslusi koos erinevate puuviljadega. Näiteks suvised puuviljad/marjad toovad välja üllatavad maitsed koos tugeva toiteväärtusega. Võiksite katsetada oma lemmik juurviljade või salatitega tehes neist mõnusad muhedikud, mis on maitsestatud mõningate puu- või juurviljadega ning tulemuseks võite saada suurepärase muhediku, mida oote või tervisliku snäki eest kasutada.
Muhedikes kasutada kindlasti mahetoodangut ning lasta oma fantaasial lennata! Ärge kartke tulemusi, sest tulemuseks on suurepärased ning meeldivad üllatused, millest võivad saada teie uued lemmikud. Muhedikud on mõeldud koheseks tarbimiseks. Pange blender minimaalsele kiirusele ning tõstke järjest kiirust kuni muhedik on valmis.
Kirsi-kapsa muhedik
Punane peakapsas ning kirsid annavad muhedikule annavad muhedikule leekivpunase värvuse, mesi ning kaneel lisavad magusust. Sega blenderis minuti jooksul:
- 125 ml värskelt pressitud apelsinimahla
- 250 ml külmutatud või värskeid kirsse
- 125 ml hästi hakitud punast peakapsast
- 1 sl kuhjaga mett
- 1/8 tl kaneeli
- 2-3 jääkuubikut
- Kaunistuseks sidruniviil