Töödeldud sool ehk siis tavaline lauasool

Kõige enam kasutatakse tavalist lauasoola. See sool on aga väga töödeldud ja seetõttu ka lumivalge. Seda jahvatatkse tugevalt ja enamik lisandeid ning mineraale selle töötluse käigus eemaldadakse. Peamine probleem tugevalt töödeldud ja jahvatatud soolaga on see, et see võib kokku kleepuda ning selle vältimiseks lisatakse soolale mitmesuguseid aineid, mida nimetatakse “kleepumisvastasteks” aineteks, et sool vabalt voolaks. Tavaline toiduks mõeldud lauasool on peaaegu puhas või siis 97% ning enam puhas naatriumkloriid.
Üks oluline punkt on veel see, et tihti lisatakse tavalisele lauasoolale ka joodi. See oli edukas rahvatervise ennetav meede, mida rakendati joodipuuduse vastu, mis oli ja on siiani levinud paljudes riikides ning hüpotüreoidismi, vaimse alaarengu ja mitmesuguste terviseprobleemide juhtiv põhjus. Seega, kui ei soovi kasutada joodiga rikastatud lauasoola, siis tarvitage regulaarselt ka mõnda teist joodirikast toitu nagu seda on kala, piimatooted, munad ja merevetikad. Kui ei tarbi näiteks ei kala, piima ega mune, siis võib oma igapäevasesse tarbimisse lisada merevetika kapslid, mis on vägagi joodirikkad.