Võib vähendada südamehaigusi

Erinevad uuringud on näidanud, et inimestel, kes söövad regulaarselt kala, on väiksem südamehaiguste risk. Positiivset mõju võib seostada Omega-3 rasvhapete sisaldusega. Omega-3-rasvhapped mõjuvad südamele hästi, sealhulgas:
- Triglütseriidide vähendamine: kalamaksaõlis sisalduvad Omega-3 rasvhapped võivad vähendada vere triglütseriide 15–30% võrra.
- HDL-kolesterooli taseme tõstmine: kalamaksaõlis sisalduvad Omega-3 rasvhapped võivad tõsta HDL (hea) kolesterooli taset, mis on seotud südamehaiguste väiksema riskiga. Kuigi kalaõlilisandite (nt tursamaksaõli) võtmine võib vähendada südamehaiguste riskitegureid, on ebaselge, kas see võib tegelikult ka ära hoida südamehaigusi või insulti.
Kahjuks on vähesed uuringud konkreetselt uurinud tursamaksaõli ja südamehaiguste seost, kuna paljud uuringud klassifitseerivad tursamaksaõli tavaliseks kalaõliks. Seega on nende kahe vahel selge seose loomiseks vaja spetsiifilisemaid uuringuid spetsiaalselt tursamaksaõli ja südamehaiguste riskitegurite kohta.















































