Foto: Mmenu

Ma juba kujutan ette teie segaduses pilke ja huuli, mis vormivad küsimust – soolased? Olen ma ikka kindel, et ma ei eksi???

Ei, ma ei eksi.

Tegemist on tõesti pontšikutega ja need ei ole harjumuspärased magusad, mis aga on osade jaoks jälle liiga magusad, et süüa kannatada. Kui esimest korda ise kuulsin, et soolased pontšikud, siis mõtlesin, et ei tea mis jälkus see küll olla võib – pontšik – ja soolane! Tagatipuks puistati ka neile tuhksuhkrut peale :o

Kui aga pontšikud valmis olid ja maitse suhu sain, olin müüdud. Ma ei osanudki enam öelda, kas mulle meeldivad rohkem need soolased või tavapärased magusad – kuigi olen õudne maiasmokk eluaeg olnud. Hankisin retsepti, tõlkisin selle eesti keelde ja kodumaale naastes tegin proovipartii sõpradele, kes olid samavõrd kahtlevad ja kõhklevad, et ei tea mis jamaga ma nüüd hakkama olen saanud. Aga kui esimesed ampsud olid võetud, siis oli vaagnatäis pontšikuid otsas enne, kui nad maha jahtuda jõudsid – ja kiidusõnu jagus kuhjaga.

Lobisetud sai nüüd küllaga, aeg salapärast retsepti teiega jagada.

Retsept on 60 pontšikule:

  • 750 ml piima
  • 75 g pärmi
  • 3 tl soola
  • 3 tl suhkrut
  • 3 tl vanillisuhkrut
  • 3 tl kardemoni

lisa eelnevale

  • 3 muna
  • 2300 g jahu
  • 150 g võid

Lase tainal kerkida, seejärel vormi see pätsideks, mida lase veel 20 minutit kerkida. Samal ajal kuumuta õli (ära liiga kuumaks lase – muidu kärsatab pontšikud väljast ära, aga seest võib tainas tooreks jääda). Prae. Puista tuhksuhkruga üle ja naudi!

Eelmine artikkelSõnumid lõikuskuu lõpunädalaks
Järgmine artikkelKõva ja pehme kuuseis septembris 2019
Eloise Leandra
Eluaegne grafomaan. "Kunksmoor", ehk tegelenud ennustamisega aktiivsemalt aastast 1988. Looduse, loomade ja lindude sõber. Veesõltlane. Kõikidele jookidele eelistan vett, duššile vanni; elukohta otsin veekogu ligi ja mere äärest peab mind jõuga ära kiskuma, sest suure vee kutse on minu jaoks lausa hullutav. Jumaldan nii ujumist kui laevasõitu ja viiemeetristel lainetel loksuv praam tekitab pööraselt nalja merehaiguse asemel.

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia