Tuli tahtmine proovida uutmoodi kotlette, kapis ootas kauss …kanepilehtedega ja ka mõned päikesekuivatatud tomatid olid alles ja muidugi piri-piripiprad. Mis oleks, kui need pastaks teha ja kotlettidesse panna? Minu enamus retsepte on kõik katse-eksitusmeetodil tulnud ja siiani on 99,99% kõik ka täiesti söödavad ja suurepärased olnud.

Lõpptulemus oli siis selline, täpselt paras ports mulle – rohkem lihtsalt sisse ei mahuks. Kotletid …kanepilehtedest salatipadjal.

Põdrakanepipastaga kotletid põdrakanepilehtedest salatipadjal
Põdrakanepipastaga kotletid põdrakanepilehtedest salatipadjal

Et siis mitte kauem pildiga õrritada, annan ka retsepti. Valmistan teile pettumise, neist “kosmosesse” ei sõida ja tööstuslikku kanepit ei kasuta, küll aga põdrakanepit. Kas te seda proovite või mitte, on teie enda otsustada, aga meie perele kohe väga meeldis ja kindlasti teen seda veel. Nüüd tuleb veel põdrakanepit juurde korjata ning talveks varuda, et oleks, millest seda imehead kotletti teha.

Kotletid

  • 1 kg soovipärast hakkliha
  • 2-3 muna (olenevalt nende suurusest)
  • korralik peotäis põdrakanepi lehti
  • 1/4 kl vett
  • 6-7 päikesekuivatatud tomatit õlis
  • 2 piri-piripipart
  • veidi himaalaja soola ja pipart
  • 1 keskmine tomat
  • vajadusel veidi kookos- või mandlijahu

Piri-piripiprad, päikesekuivatatud tomatid, tomat ja põdrakanep asetada blenderisse koos veega. Blenderdada seni, kuini saad mõnusa ühtlase püree. Segada see koos munade ning soola ja pipraga hakkliha sisse. Kui saadud mass jääb liiga vedel, siis lisada sinna veidikene kookos- või mandlijahu, teeb massi tummisemaks ning kotletid ei lagune pannil. Praadida kuumal pannil , millele on pandud kas kookosrasva või võid. Praadida mõlemalt poolt kuni kenad ja pruunid.

Salatiks

  • 2 peotäit põdrakanepi lehti
  • 2 tomatit
  • 1/2 paprikat
  • 1 pikk kurk või 3 väiksemat
  • veidi oliivõli
  • 1/4 sidruni mahl
  • himaalaja soola
  • seesami-, chia seemned, pähklid (soovi korral)

Koostisained hakkida kuubikuteks, põdrakanepilehed lihtsalt hakkida peenemaks või rebida – kuidas rohkem meeldib. Valada peale veidikene oliivõli ja pigistada sisse 1/4 sidruni mahl, maitsestada himaalaja soolaga ja segada sisse seemned ja pähklid. Kotletid serveerida salatipadjal või salat ja kotletid + midagi omal valikul juurde.

 

Eelmine artikkelMango kasulikkus
Järgmine artikkelKuidas valida mangot
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia