Tursamaksa salat

Kuna ise teen salatit alati suurema koguse ja suuresti tunde järgi (teen reeglina 10 munaga koguse). Aga siia panen siis ikka väiksemate kogustega kirja, et teil vähe lihtsam seda teha oleks. Kui tunned, et salat jääb natukene kuivaks, lisa konservist tursamaksaõli juurde ja timmi endale parajaks. Üks hea nipp veel, kui otse sellist tükilisemat salatit ei soovi süüa, siis võid selle kõik ka püreestada blenderis või saumiksriga ja saad mõnusa määrde, mida siis leivale/saiale määrida.
- 120 g tursamaksa konserv
- 3 kõvaks keedetud muna
- 1 keskmine sibul
Kurna tursamaks õlist välja ning vala õli eraldi väiksemasse kaussi, sealt saad vajadusel õli salatile juurde lisada. Kui panna kogu konservis sisalduv õli salatisse, võid saada liigselt õlise ja rammusa salati, mis ei pruugi mokkamööda olla isegi siis, kui mune juurde keedad. Aseta kurnatud tursamaks salatikaussi ja haki see kahvliga peeneks. Lisa munad ning haki ka need kahvliga hästi peeneks pudruks. Haki hästi peeneks sibul ning lisa see tursamaksa-munapudrule ja sega korralikult läbi. Kui segu on liiga paks, lisa juurde kurnatud õli, sega läbi ja maitse. Kui vaja maitsesta soola ja pipraga. Saadud segu serveeri kas röstitud leival/saial või mõnel muul sulle sobival sepikul või galetil.
Kui saadud salat tundub sulle ikkagi liiga tükiline ning eelistaksid pigem kreemjat määret, siis käi kogu mass saumiksriga läbi kuni saad soovitud siidisusega määrde. Vajadusel lisa veel kurnatud õli. Mõnusat katsetamist ja nautimist. Ma lähen nüüd oma salatiga maiustama.
– Diana –
Energiavahetus

Kui sinu arvates on Hingepeeglis ilmuv info vajalik ja oluline ning oled sellest ka ise kasu saanud, võid soovi korral Hingepeegli tegevust TOETADA.
KAKS KORDA AASTAS: 30. juuni ja 31. detsember, LOOSIME oma toetajate vahel tänutäheks välja suuremad ja väiksemad meened. Tulgu iga sinu poolt jagatud energiapanus sulle vähemalt 10x tagasi, sest sellised on külgetõmbeseaduse reeglid.
Hingepeegel OÜ a/a LHV: EE247700771001908595 või SWEDBANK: EE212200221058508715.
Lisaallikad:
Food Data Central, National Institute of Health, NIH, NIH, NIH, NIH.















































