Nagu lapsed ikka, tahavad nemad vahest suud magusaks saada. Ja eks ise tahaks ka vahel peale puuviljade võibolla muud magusat saada. Otsustasin siis teha küpsiseid. Nagu ikka iga uue retsepti puhul, olen alguses natukene skeptiline, et näis, näis, kuidas välja tuleb. Aga senini on need kõik üllatavalt head olnud. Igasugune katse-eksitus tasub ennast ära. Alguses tuleb lihtsalt väiksem kogus teha ja kui asi sobib, teed juurde. Nii tegin ka mina. Kui esimene pannitäis ahjust välja tuli ja ühte küpsisesse hambad sisse lõin, siis läksin kohe kogust suurendama, muidu ei jää midagi järgi, kui lapsed küpsisekausi kallal ära käivad.

Tegin küpsiseid siis kahel viisil. Kuna hetkel oli kodus otsa saanud tume šokolaad ja kasutamata olid valge šokolaadi nööbid, siis said need nööbid sinna taignasse ka visatud. See ports sai tänu šokolaadile väga magus. Teise laari tegin kuivatatud aprikoositükkidega, sai mahedam ja mitte nii magus. Mõlemad on imehead, aga mitte krõbedad, on sellised pehmemat sorti küpsised. Igal juhul jäävad meile magusroogade menüüsse.

Teine soov oli lastel saada kotlette. Tegin neid siis seekord sulatatud juustuga. Jällegi imemaitsvad, mahlased ja teistmoodi. Kotletid said tehtud hakklihahautise kõrvale. Fotole ei jäänud küll hakklihahautis vaid hoopis kanahautis, mis oli ka nii taevalikult maitsev, et keele tahtis alla viia.

Head isu!

Täna hakkan taas jälle midagi tegema, mida, seda veel ei tea, vaatame, mis välja tuleb. Nagu enamus minu retsepte – käib katseeksitusmeetodil ja kui hästi välja tuli, siis jääb edasi menüüsse, senini on 99,9% katseeksitustest ennast ära tasunud ja õnnestunud. Olen protsendiga väga rahul. Harva, kui teen midagi traditsionaalset.

Eelmine artikkelKuus nädalat uut elustiili
Järgmine artikkelLoogikavastane kokkamine
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia