Üle pika aja tuli jälle tahtmine šokolaadi teha, seekord otsustasin minna veidikene kaugemale ja lihtsalt pähklite ning puuviljade lisamise asemel teha šokolaad rikkaliku täidisega. Kuna meile meeldib korralik tume ja rikkalik šokolaad, siis teen seda meeleldi plaadina, mitte kommidena. Nii saan šokolaadi ja täidise paksust ise reguleerida.

Täidisega tooršokolaad

Nagu juba varasemast oleme näidanud, et kodust tooršokolaadi on häbematult lihtne teha, selleks on vaja mõnda üksikut koostisosa ja ma garanteerin, et see maitseb kordades paremini, kui ükski kaubanduses olevatest šokolaadidest. Esiteks, tead täpselt, mida ja kui palju sa oled sinna sisse pannud. Šokolaad on tehtud armastusega, mis lisab sellele veel hindamatut väärtust ja lõpptulemus on väärt seda kolme tundi ootamist, mis kulub tahkumisele.

Šokolaadi jaoks

PS! Jaga kõik koostisained pooleks, sest esimene pool läheb põhjaks ning teine pool sega kokku siis, kui täidis vahele pandud. Valmista ette kas silikoonist šokolaadivormid (kommide näol) või plaat. Kui kasutad plaati, siis vooderda plaadi põhi ja küljed küpsetuspaberiga. Mina kasutasin plaati.

Vesivannis sulata kookosrasv ja kakaovõi, kui rasvad sulanud, eemalda nõu tulelt. Sega sisse mesi, kuni kenasti rasvaga segunenud. Lisa kakao pulber ja sool. Soola on vaja selleks, et vältida šokolaadis tükkide tekkimist.  Vala šokolaadimass ettevalmistatud plaadile, või kui kasutad kommideks mõeldud vorme, siis vala veidikene põhja ja vala ka äärtele, et kõik saaks kenasti kokku. Aja šokolaad ühtlase kihina laiali ja aseta külma. Seni kuni šokolaad taheneb, tee valmis täidis.

Täidis

  • 110 g kivideta datleid
  • 1-2 sl  mett
  • maitse järgi soola
  • soovi korral 1 tl õietolmu

Kui datlid on väga kuivanud, siis leota neid eelnevalt vähemalt tund aega soojas vees või ekstra vungi andmiseks – konjakis. Kui datlid on piisavalt pehmed, siis nad ekstra leotamist ei vaja. Kindlasti eemalda datlitest kivid. Kividega datlid on alati pehmemad ja maitsvamad, kui juba puhastatud datlid. Puhastatud on liiga kuivad ja võivad vajada pikka leotusaega, et saada soovitud tulemus. Aseta puhastatud datlid köögikombaini või blenderisse, lisa mesi ning püreesta ühtlaseks pastaks, lisa maitse järgi soola ning soovi korral ka õietolmu. Õietolm annab täidisele eriti mõnusa ning huvitava maitse. Püreesta seni kuni kõik koostisosad on kenasti segunenud.

Võta tahkunud šokolaad külmikust välja ning tõsta peale datlipasta, aja plaadil laiali või pane lusikaga kommivormidesse. Aseta šokolaad seniks külma, kuni teed teise poole šokolaadist valmis. Valmis šokolaad vala täidisele peale ning silu ühtlaseks ja aseta šokolaad paariks tunniks külma. Kui šokolaad on tahkunud, aga mitte kõva, lõika šokolaad terava noaga  parajateks tükkideks ning jäta edasi tahenema. Hea, kui lased seista üle öö.

Hoia šokolaadi serveerimiseni külmas, toatemperatuuril ei ole hea seda hoida üle tunni. Kuna tegemist on päris šokolaadiga, läheb see kiiresti pehmeks ja sulab koheselt kehatemperatuuril.

Mõnusat nautimist!

Eelmine artikkelMõttekorraldus
Järgmine artikkelAinuüksi positiivsest mõtlemisest jääb väheseks
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

2 KOMMENTAARID

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia