Ingveri kommid

Ingveri kommid on väga heaks abimeheks siis, kui sul on probleeme iiveldustega – näiteks raseduse ajal, ei kannata lennata või meresõitu. Mina ise lendan ja sõidan merel ainult siis, kui ingveri kommid kaasas, ma lihtsalt ei talu seda õõtsumist ja jään väga kergelt merehaigeks. Sellised mõnusad ingveri kommikesed on mulle sel puhul alati suurepäraseks abimeheks osutunud. Komme võid teha koos või ilma sidrunimahlata, mina eelistan sidrunimahlaga. Nii saab peale iivelduse nendest abi siis ka kurguvalu korral.
Selleks, et neid taimseid komme valmistada, on sul vaja
- 250 ml kanget ingveriteed
- 375-400 ml roosuhkrut
- 1/2 – 1 sidruni mahl
- suhkru kraadiklaasi
- tuhksuhkrut või kaneelipulbrit või selle segu, mille sisse kommid kastad
Pressi sidrunist mahl ja tee kange ingveri tee. Sega mahl ja tee omavahel kuumakindlas nõus ja sega juurde suhkur ja lase sel ära sulada. Jah, seda on palju, aga sul on vaja ingver ja sidrun karamellistada ja selleks sobib kõige paremini suhkur. Võid kasutada siin ka indiaani-, kookospalmi- vms suhkrut, maitse muutub, omadused mitte. Keeda seda segu keskmisel kuumusel nii, et rohkem seda ei sega kuni segu pakseneb ja tema segu temperatuur on tõusnud 150-155 C peale. Kui segu on tõusnud vastava temperatuurini, sega segu, et see oleks ühtlase konsistentsiga ja pühi paatliga poti seintelt sinna kogunenud siirup kenasti segu sisse. Kui siirup on ühtlase paksu konsistentsiga ning valades venib kergelt ja kui siirupit lusikale lased, saad sellest sõrmede vahel voolida pallikese (ole sellega hästi ettevaatlik, et näppe ära ei põleta!).
Võta kauss või kandik või mõni muu kuumakindel vorm ning kata see piisavalt paksult kas tuhksuhkru, kaneeli või kaneeli-suhkru seguga. Tee sellesse näpuga või lusikaga torgates pisikesed suupärased “pesad”, mille sisse valad kuuma siirupi. Lase kommidel veidi taheneda ja keera need siis ringi või raputa peale siirupi “pesadesse” valamist, jahtuma hakanud kommid, veelkord üle tuhksuhkru, kaneeli või selle seguga. Ise kastutan selleks puhuks puhast tseiloni kaneeli – nimelt ei ole kommid siis nii magusad ning mulle väga meeldib see kooslus. Lastele ei pruugi see nii väga meeldida, sest kaneel on kergelt kibeda maitsega. Selline, erineva pulbriga (tuhksuhkur, kaneel vms) on siin vajalik, esiteks jäävad kommid mõnusama ilmega ning ei kleepu kokku. Aseta jahtunud ja kõvastunud kommid hermeetiliselt suletavasse purki või karpi, võid sellesse puistada veel lisaks veidi tuhksuhkrut või kaneeli või mõnda muud segu, millega kommid katta, et hoida neid üksteisega kokku kleepumast. Hoida kuivas ja hermeetiliselt suletuna, et niiskus ligi ei pääseks.














































