Kuna vahest tuleb ikka selline magusaisu peale, siis ühed hästi kiirelt ja lihtsalt valmivad toortrühvlid. Soovi korral võid trühvlite asemel teha sellest hoopis ühe suurema “toor kirju koera”. Kogu protseduur võtab aega kuni 10 minutit ja sellest kogusest saad 40-50 trühvlit, oleneb nende suurusest.

Toortrühvlid
Toortrühvlid

Selleks on sul vaja köögikombaini või võimsamat blenderit,  et kogu mass saaks kenasti ühtlaseks hekseldatud.

  • 2 tassi (500 ml) mandleid
  • 1 tass (250 ml) metsapähkleid või india pähkleid
  • 1 tass (250 ml)  kuivatatud aprikoosi (kivideta)
  • 1 tass (250 ml) kuivatatud ploome (kivideta) või rosinaid
  • 1 tass (250 ml)  kuivatatud jõhvikaid või kirsse (suhkruta)
  • 10-12 värsket datlit (eemalda kivid)
  • 2 tl toorkakaod *
  • 1 tl kaneeli*

Vala puhastatud mandlid ja pähklid köögikombaini ning hekselda lõikuriga pähklid robustseks puruks, ca 30-45 sekundit. Lisa aprikoosid, ploomid või rosinad, jõhvikad või kirsid ja värsked datlid ja hekselda kombainiga veel kuni segu hakkab kokku võtma ning kõik koostisosad on kenasti katki ja oled saanud sellise kleepuva massi. Vormi kätega sellest kleepuvast massist mõnusad pallid, mida on paras suhu pista ning soovi korral* veereta saadud palle veel toorkakao ja kaneeli segus. Kui komme teha ei viitsi, siis vormi saadud massist üks suur “vorst” ning veereta seda vorsti soovi korral kaneeli ja toorkakao segus. Aseta kommid või “vorst” soovi korral külmikusse, lase taheneda umbes tund aega ning naudi! Soovitav on komme säilitada külmikus, sest toatemperatuuril muutuvad nad pehmemaks.

Kui otsustad “kirju koera” kasuks, siis valmis vorstikesest lõika umbes tunni aja möödudes parajad kettad, mida on hea põske pista.

Mõnusat katsetamist!

Eelmine artikkelKristalliteraapia – merevaik
Järgmine artikkelKiire ja tervislik hommikusmuuti
Diana
Kõik tuleb sinuni siis, kui selleks on õige aeg ja mil oled selleks vaimselt ja füüsiliselt valmis...

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia