3Rahvameditsiinist ja maailmas ilmunud kirjandusest on teada, et rabarber

Rabarberi õisik
Foto: Edward Schneide
Foto: Edward Schneide
Sisaldab rikkalikult K-vitamiini, kaltsiumi ja kaaliumit; mõõdukalt fosforit, rauda, B-rühma vitamiine, C-vitamiini ja karotiini; orgaanilistest hapetest õun-, sidrun- ja oblikhapet; flavonoidide ühendeid jt. Tugevale maitsele vaatamata sisaldab taim kuni 93% vett. Samuti leidub temas rohkelt kiudaineid.
Toime
- puhastav, seedimist parandav, vähivastane, immuunsüsteemi tugevdav;
- alandab kolesteroolitaset;
- läbi aegade on kasutatud loodusliku kõhulahtistina;
- puhastab maksa toksiinidest;
- suurendab lihaste kokkutõmbeid soolestikus;
- puhastab verd;
- tervendav, parandab seedimist, söögiisu;
- leevendab menopausi (kliimaks) sümptomeid;
- vähivastane, takistab vähi arengut. Lõhub tõhusalt vähirakke ja osaleb nende resorptsioonis (imendumises);
- tugevdab immuunsüsteemi;
- suurendab mõtlemisteravust ja aju töövõimekust;
- aitab ravida gastriiti, kroonilist koliiti, ateroskleroosi, eriti hästi kroonilisi nakkushaigusi (mis kulgevad kõrge palavikuga), psoriaasi, furunkuloosi
Tere!
Kas värskete datlite asmele võiks kasutada ka kuivatatud datleid, kui neid eelnevalt ära leotada? :)
Ette tänades.
Sipsik – jah, võid küll kasutada ka kuivatatud, aga värsked on paremad.